Autor: Dragana Prica Kovačević, dragana@021.rs

Novi Sad
05.01.2020.
17:49 > 20:12
Novosadsko JKP "Čistoća" nabaviće još podzemnih kontejnera u 2020. godini.
  • Korupcija

    08.01.2020 15:10
    Podzemni kontejneri su ruglo grada. Nekvalitetni, nepropisno ugrađeni, bez ekoloških standarda, očupani ,smeđe rasut curi..
    Gradska vlast ne odustaje od kupovine. Uvek ista SNS firma, uvek višestruko sliplje, uvek novac ode u privatne ruke, vlastodržaca.
  • Braća po lopovluku

    07.01.2020 00:07
    POKS=napredak
    Kad će početi da zarađuju oni što su samo na platnom spisku od bračnih parova koleginica partijski kumova, zamljaka primaju platu ne dolaze na posao osim po partijskom zadatku i svima se smeju u lice tipa šta nam možete. Sve to rade javno u poslovnim postorijama firme .A ovamo nema dovoljno vozača ,čistača ,radnika na sakupljanju otpada ima ih ali samo na papiru i platnoj listi .njima se piše rad noću državni praznik prekovremeno, i svašta nešto toliko su alavi da neznaju više kad je dosta. Pošten i častan radnik Čistoće ne može toliko da zaradi za te lenštine a sve su to članovi Poksa a Naprednjaci cute odlaze i dolaze kad hoće ne rade ništa sve rukovodeći kadrovi kažu mi smo koalicioni partneri tako treba .Ko nešto spomene tipa o zloupotrebi moći ili trgovini uticaja taj najebe odma slede sankcije ne može neko da sprečava napredak koalicije za lopovluk krađu javašluk,pošteni radnici n....u.Zato angažuju preko zadruge ljude sa 50 i više godina i obavezno ih ucenjuju moraju da potpišu da su članovi Poksa i sigurne glasove sve je ovo javna tajna i nikom ništa ,ali morato jednomda pukne ima da smrdi dalekooooo
  • Nađa

    06.01.2020 17:26
    Loš kvalitet za velike pare
    Ta firma Eco Signal zaista pravi očajne kontejnere, žali Bože bačenog novca. Većina tih kontejnera su polomljeni, zarđali, smrde, a postavljeni su pre godinu dana. Ako se ovako nastavi imaćemo kontenjerski otpad sa kojima nećemo znati šta da radimo. Ako nisu sposobni da urade kvaliteta proizvod, ne davati im više poslove a ovo što su do sada uradili neka ili poprave ili vrate novac.
  • Ilija Radovanovic

    06.01.2020 16:25
    Sumljivi poslovi
    Kako to da ista firma dobija isti posao godinama unazad a da je kvalitet nula. Nešto je tu trulo. Građani i građanke moraju da znaju šta se radi sa njihovim novcem.
  • dragan perković

    06.01.2020 14:48
    Ah
    Da pogodim-grad nekolko godina nabavlja kontejnete od iste osobe jer su izuzetno zadovoljni kvalitetom istih.I sasvim slučajno na tender se uvek javi samo jedan,i sasvim slučajno član SNSa.Hiljade metalaca čame na birou umesto da ih zaposlite da popravljaju oštećene kontejnere.
  • Toza

    06.01.2020 11:11
    opet afera
    Koliko je samo bezobrazluka u radu gradske vlasti, opet se nabavlja bez uvida javnosti u nabavku i ne pogadja naj niza cena i najvisi kvalitet. Da porave vec postavljene kontejnere naravno da ih nije briga.
  • NN

    06.01.2020 09:01
    Brže,jače,najgore
    Zar ne težimo da se otpad reciklira? To znači da za svaku vrstu otpada imamo različite posude a ne da sve bude komunalni otpad.
  • Ns

    06.01.2020 07:17
    Od uvodjenja podzemnih kontejnera vise je smeća iznad i pored njih nego u vreme klasičnih kontejnera. Nekada smo imali ogradjen prostor u kome su bili kontejneri i sav otpad se uglavnom zadržavao tamo. Sada vetar raznosi smeće koje preliva iz pretrpanih kontejnera, ne prazne se redovno, kada se prazne to rade aljkavo pa gomila smeća završi izvan kamiona. Uglavnom jedno ruglo i potpuni promašaj, prave se deponije na njihovim mestima. Očigledna je namena da se neko drugo "smeće" reciklira kroz nabavke i ugradnje.
  • Stanoje Zoranovic

    06.01.2020 07:06
    Korupcija
    I za te probleme sa pokvarenim kontejnerima neko treba biti odgovoran. Jedan dobar pravnik mnogo toga bi pobrkao opštinskim činovnicima. Pogotovo onima koji su obradili te javne nabavke, pa od koga su kupljeni, po kojoj cijeni, garancija, vijek trajanja......? Toliko pitanja bez odgovora. A dok nepočnu padati krivične prijave i zatvorske kazne protiv činovnika za nameštene javne nabavke , nema pomoći Novom Sadu.
  • Giani Buric

    06.01.2020 06:35
    Viska ulica 43
    Dovoljno da pogledate kontejnere u Ljubljani. Necete naci 1 papiric pored niti unistene. To se zove kultura.
    Ko je odobrio da se kontejneri postave a na dnu da nisu povezani sa kanalizacijom to nema nigdje u svetu. Otpadne vode moraju u kanalizaciju a ne da se na dnu napravi pola metra smrada od tekucina koje se izlivaju.
    Lome ih i divljaju lupaju kod praznjenja naravno jer je firma koja ih pravi tako fuserski napravila nacrt istih. Kako je moguce da ih cigani mogu otvarati? Koji sistem je to da imaju kljuc? Sramota Srpska posla.
  • x

    05.01.2020 23:33
    y
    to je oko 5.720,00 eura po podzemnom kontejneru.

    prst na čelo, narode, prst na čelo.
  • Privatnik

    05.01.2020 23:04
    Gde je matematila
    Negde je greska u matematici? Pre par meseci kontaktirao sam firmu Eco Signal za nabavku dva podzemna kontejnera za svoju privatnu firmu. Cena je bila 380.000 plus pdv, ali mi je to bilo skupo. Imajuci u vidu da je to cena za dva kontejnera, pretpostavljam da za 70 komada ne bi smela da predje 350.000 plus pdv. A po ovoj matematici, cena je 570.000 plus pdv. Razlika je cca 200.000+ po komadu! Verovatno je neka greska u pitanju??? Mada, cudno mi je da se pogresi dva puta u periodu od dve godine?
  • Podzemni

    05.01.2020 22:58
    Kontejneri
    Su izvor zaraze i neopisivog smrada. Otvori su mali i smeće se zaglavljuje tako da se ostavlja sve okolo a posle vetar raznosi po ulicama. Nekome treba da poveća dipotriju da se provoza gradom i zaključi da je projekat podzemnih kontejnera potpuni fijasko. Grad je nikad prljaviji i nikad ružniji. Vratite normalne kontejnere i zatrpajte rupe pune pacova i zaraze kojekakve.
  • Misa

    05.01.2020 22:24
    Prljava igra
    Preko kontejnera se placaju narucena istrazivanja glasaca od jedne Beogradske marketinske agencije-kuce veoma poznate u izbornim zbivanjima do sada. Otac i sin, vrlo vesto to obavljaju uvek za one koji dobro placaju ali na ovaj vrlo specifican nacin, novcem gradjana u saradnji sa opstinskim funkcionerima. Zato nikada nece funkcionisati podzemni kontejneri kao resenje.
  • Lads

    05.01.2020 22:07
    Jeeee
    Konacno se nazire spas za sve srbe, da ne bi morali da pribegavaju slozi, cekace se sledeca velika kisa i nakon sto ovi usplivaju, srbi mogu da stanu u red i u miru sacekaju svoju nojevu barku u vidu kontejnera, bravo!
  • Limanac

    05.01.2020 21:50
    Posle godinu dana truli i raspali
  • Točkić

    05.01.2020 21:08
    Ovakvi podzemni kontejneri su veliki promašaj. Većina njih veoma brzo budu van planirane funkcije. Mnogi od njih su za vreme kraće od godinu dana skoro potpuno uništeni. Obišao sam jedan broj i primetio da su metalna postolja skoro potpuno upropaštena o rđe što znači da su pravljeni od veoma lošeg, verovatno otpadnog, materijala. Nije mala krivica ni radnika koji ih prazne. Posmatram ih i stičem utisak da im je cilj da ih što pre unište grubim rukovanjem.
  • Deka

    05.01.2020 20:41
    Pre toga...
    Neka počnu da prazne i drugi kontejner preko puta vrtića "Guliver". Već duže vreme prazne samo jedan od dva postojeća (levi, gledajući iz pravca vrtića). Smeće se gomila, a kada dođe kamion "Čistoće" jedino što rade je da pokušaju da još više nabiju i onako već prenatrpani kontejner - onaj koji ne prazne

    Ta dva kontejnera koriste stanovnici zgrade Bate Brkića 24-28 (4 ulaza). I naravno "povremeni prolazni korisnici" (koji dođu kolima punim smeća i ostavljaju ga u i oko ovih kontejnera). U stara dobra vremena bilo je po četiri "obična" kontejnera na svaki ulaz...
  • Pitanje za SNS

    05.01.2020 20:26
    Kontejneri najvažniji?
    Ko treba da se pobrine da oni koji kopaju po kontejnerima dobiju mogućnost za normalan i zdrav posao?
    Budžet ima suficit.
    A pričate o nedostatku ljudi i višku novca.
    Zar njih ne može neko da angažuje da prave red i unapređuju svoju lokalnu zajednicu umesto da kopaju po kontejnerima?

    Zašto su kontejneri važniji od ljudi?
  • Liman III

    05.01.2020 20:22
    Kod Machiata
    Nadam se da će još jedan podzemni postaviti za Park City i okolne zgrade jer imamo sam 1 podzemni koji je često prepun. Ili da ga prazne nacdva dana a ne 1-2 puta nedeljno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna